Header Ads

add here

add here add here

Άστραψαν και βρόντηξαν οι πολίτες της Παλλήνης με έντονες διαμαρτυρίες για την απουσία της πρόληψης από την δημοτική αρχή (Δείτε Φωτο)!!!

Μια ακόμη καταγγελία έρχεται να προστεθεί στα παράπονα πολλών συμπολιτών μας. Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη, η φωτογραφία είναι από την δημοτική ενότητα Παλλήνης. Η απόλυτη υποβάθμιση για την λαϊκή εμποροπανήγυρη του Αγ. Τρύφωνα Παλλήνης.

Ο κόσμος τίμησε με δέος τη γιορτή του Αγ. Τρύφωνα Παλλήνης. Οι κάτοικοι της περιοχής και των όμορων Δήμων, παρευρέθηκαν από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες στην εκκλησία, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Τρύφωνα. Την εορτή συμπλήρωσε το πανηγύρι, όπως γίνεται κάθε χρόνο, με τους πάγκους,που είθισται να συναντά έξω από τον χώρο της εκκλησίας, φορτωμένους με διάφορα είδη και τον κόσμο είτε να χαζεύει τα εμπορεύματα, είτε να αγοράζει κάποια από αυτά. 

Η γιορτή του μεγάλου μας Αγίου έφτασε και όλοι οι ευσεβείς πιστοί βρέθηκαν στον ιερό ναό, που είναι προς τιμήν του,για να προσκυνήσουν. Η διέλευση του πλήθους ήταν μεγάλη καθ΄όλη την διάρκεια της μέρας. 
Όσοι όμως ήθελαν να ξεσκάσουν κάνοντας μια βόλτα στο πανηγύρι στάθηκαν άτυχοι διότι φέτος απουσίαζε…η πρόληψη! Πρόληψη προκειμένου να κλείσει ο δρόμος για την διέλευση των οχημάτων, στον οποίο ήταν τοποθετημένοι οι πάγκοι, οι άνθρωποι περπατούσαν και τα αυτοκίνητα διερχόντουσαν ανενόχλητα είτε στην κάθοδο είτε στην άνοδο του συγκεκριμένου δρόμου.
Οι μητέρες με τα παιδικά καροτσάκια να μην μπορούν να περπατήσουν προκειμένου να χαζέψουν την πραγμάτεια των πάγκων ή για να αγοράσουν κάτι. Οι οδηγοί να βιάζονται να περάσουν μέσα από το πλήθος για να προλάβουν το φανάρι.Κορναρίσματα και φωνές επικράτησαν την ημέρα της γιορτής του Πολιούχου της Παλλήνης,γιατί οι ειδικοί πρόεδρος, αντιδήμαρχος αλλά και δήμαρχος και πάλι πιάστηκαν..αδιάβαστοι και απροετοίμαστοι!!!.. 
Πραγματικά και ενώ το πανηγύρι γίνεται μια φορά τον χρόνο,η δημοτική αρχή δεν θα
 μπορούσε να προνοήσει να κλείσει τον συγκεκριμένο δρόμο για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση του κόσμου?

Είναι  ένα ζήτημα, το οποίο πρέπει να  απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα τις συναρμόδιες αρχές και Υπηρεσίες και αφορά τον τρόπο οργάνωσης και πραγματοποίησης εκδηλώσεων, πανηγυριών κλπ. σε δημόσιους – δημοτικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα αφορά τα ειδικά μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται  για την προστασία των πολιτών!!