Header Ads

add here

add here add here

Ανακοίνωση θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού της Πολιτικής Άμυνας ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


Στις 10:00 το πρωί την Πέμπτη  θα σημάνει έναρξη συναγερμού και λίγο αργότερα η λήξη.

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλο τον  Δήμο Παλλήνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019,στο πλαίσιο της τακτικής συντήρησης των σειρήνων πολιτικής άμυνας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, οι σειρήνες θα ηχήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα ως εξής:
- Στις 10:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης για 60 δευτερόλεπτα με διακοπτόμενο ήχο διαφορετικής έντασης.
- Στις 10:05 σήμανση λήξης συναγερμού για 60 δευτερόλεπτα με συνεχή ήχο σταθερής έντασης.
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Ηχητικά Σηματα



Όταν μιλούμε για Συναγερμό Πολιτικής Άμυνας, εννοούμε το γρηγορότερο δυνατό τρόπο ειδοποίησης, συνέγερσης και κινητοποίησης – ενεργοποίησης τόσο του άμαχου πληθυσμού όσο και των αρμοδίων Υπηρεσιών για: 

1. Απειλούμενη ή επικείμενη ή εκδηλωθείσα εχθρική επιδρομή από τον αέρα, την ξηρά ή τη θάλασσα.
2. Απειλούμενη ή επικείμενη ή εκδηλωθείσα συμφορά οφειλόμενη είτε σε θεομηνία ή άλλα φυσικά αίτια είτε σε άλλο καταστρεπτικό γεγονός σοβαρής μορφής.

Ο Συναγερμός είναι το σύνθημα για να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας και ασφάλειας του πληθυσμού από τη μια ή και αντιμετώπισης – καταστολής των αποτελεσμάτων οποιασδήποτε κατάστασης, από την άλλη. Στόχος είναι η αποφυγή ή τουλάχιστον η μείωση των θυμάτων και των ζημιών στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. 


1. Έναρξη Συναγερμού επικείμενης ή εκδηλωθείσας εχθρικής επιδρομής: 

Ήχος αυξομειούμενος σε ένταση, ανά δύο δευτερόλεπτα, που επαναλαμβάνεται δεκαπέντε φορές για συνολική διάρκεια ενός λεπτού.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε.......



2. Λήξη Συναγερμού από εχθρική επιδρομή:

Ήχος συνεχής σε ένταση συνολικής διάρκειας ενός λεπτού.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε.......



3. Σήμα κινητοποίησης:

Ήχος αυξομειούμενος σε ένταση (για επτά δευτερόλεπτα η ένταση αυξάνεται και για δεκατέσσερα δευτερόλεπτα η ένταση μειώνεται) που επαναλαμβάνεται έξι φορές, για συνολική διάρκεια δύο λεπτών

Πατήστε εδώ για να ακούσετε.......


4. Φωνητικά μηνύματα

Μέσω των σειρήνων μπορούν να μεταδίδονται και φωνητικά μηνύματα για ενημέρωση και καθοδήγηση του πληθυσμού. Τα φωνητικά μηνύματα μπορούν να ακουστούν σε ακτίνα μέχρι 400 μέτρα, σε αντίθεση με τα σήματα που μεταδίδονται σε μεγαλύτερες αποστάσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια