Header Ads

add here

add here add here

Οι Πόντιοι ανάβουν πράσινο στον Γιάννη Ορφανίδη


ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Υποψήφιος Βουλευτής Υπόλοιπο Αττικής Β/Α
Τομέα, με το Κίνημα Αλλαγής
Ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στον Ποντιακό Ελληνισμό συμμετέχει για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο της Ανατολικής Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής.


Η πολυπληθής κοινότητα των Ποντίων φαίνεται να επενδύει πολλά στο πρόσωπό του. Εύκολα το διαπιστώνει κάποιος, βλέποντάς τον να κάνει περιοδείες στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο λόγος για τον Γιάννη Ορφανίδη.

Με την παρουσία και τη δράση του στους ποντιακούς συλλόγους έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς. Όπως λέει ο ίδιος είναι «δεσμοί ζωής».

Μάλιστα, όπου σταθεί και όπου βρεθεί υποστηρίζει ότι η ποντιακή αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά ισχυρή και στηρίζεται στην αγάπη για τον τόπο καταγωγής.

Το βέβαιο είναι ότι η ιστορία του Πόντου είναι συνυφασμένη με τη μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού. Ο ερχομός των Ποντίων στην Ελλάδα έδωσε ζωή στον τόπο μας. Σε πολλές περιοχές,της Ανατολικής Αττικής, το αποτύπωμά τους είναι έντονο.

Ο Γιάννης Ορφανίδης διαθέτει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να τους αποσπάσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους. Μάλιστα, ο ίδιος παραφράζοντας τη ρήση του Νίκου Καζαντζάκη για τους Κρητικούς, συχνά λέει: «Είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι Πόντιος».

Μπορεί η εκλογική μάχη που δίνει ο Γιάννης Ορφανίδης στην Ανατολική Αττική μέσα από τις  γραμμές του Κινήματος Αλλαγής, να είναι δύσκολη, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χώρος αυτός, το ΠΑΣΟΚ, διατηρούσε πάντα ισχυρή επιρροή στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι, εργαζόμενος παλιά στην Ολυμπιακή Αεροπορία και σήμερα σε αεροπορική εταιρεία του εξωτερικού, έχει αρκετές προσβάσεις στον πολυδύναμο τομέα των αερομεταφορών. Άλλωστε, μετά τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα , η πλειονότητα των εργαζομένων σε αυτό κατοικεί σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Με το ενδιαφέρον μήνυμα «Ανάβουμε πράσινο στους νέους», ο Γιάννης Ορφανίδης ξαφνιάζει ευχάριστα.

Κι όπως επισημαίνει στην επιστολή του προς τους εκλογείς: «Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Ο καθένας μας μπορεί να γίνει ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα που πρέπει να φτιάξουμε για να βγούμε από τη στασιμότητα, την ακινησία», σημειώνει.

Πάντως, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το νέο αίμα στην πολιτική αποτελεί ζωτική ανάγκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια