Header Ads

add here

add here add here

Η Τοπική Σύμβουλος ΔΕ Ανθούσας, κα Ευαγγελία Τσομάκη,καταγγέλλει τις απερίσκεπτες και καταχρηστικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρο στα τοπικά συμβούλια της ΔΕ Ανθούσας,


Η τοπικη συμβούλοςτης ΔΕ Ανθούσας
κ.Ευαγγελία Τσόμακη


Κύριοι,

Οφείλω να σας ενημερώσω και να καταγγείλω τις απερίσκεπτες και καταχρηστικές ενέργειες που λαμβάνουν χώρο στα τοπικά συμβούλια της ΔΕ Ανθούσας και συγκεκριμένα στην τήρηση και καταγραφή των αποφάσεων, στις προτάσεις εκτός ημερησίας όσο και στην νόμιμη τήρηση της διαδικασίας αυτών.

Συγκεκριμένα αναφέρω ότι, λόγω μη ύπαρξης ηλεκτρονικού μέσου καταγραφής πρακτικών στα συμβούλια ,σαφώς και
δεν μπορούν να αποτυπωθούν επακριβώς τα όσα λένε οι τοπικοί σύμβουλοι και ποιοι φέρνουν και τι θέματα προς συζήτηση εκτός ημερησίας  αλλά και τις τοποθετήσεις τους στα ημερησίας.
Ο πρόεδρος δεν έχει ούτε γραμματειακή υποστήριξη , οπότε τις αποφάσεις των πρακτικών τις γράφει πρόχειρα την ημέρα του συμβουλίου και μετά τις καθαρογράφει και τις συντάσσει μόνος του. Το μεμπτό είναι, πως δεν καλεί τους συμβούλους για έλεγχο των πρακτικών και υπογραφή αυτών και συγκεκριμένα αναφέρομαι στα τελευταία συμβούλια 23-11-2016 και 12-12-2016 παρά τα στέλνει και ανυπόγραφα στην δημοτική αρχή! Μάλιστα, κατά δήλωση του προέδρου μετά την αναφορά που του είχε κάνει ο αντιπρόεδρος της ΔΕ Ανθούσας κος Μανάκος Αναστάσιος με αρ.πρωτ.37915/48885 (10-11-2015) με ανάλογο θέμα  μεταξύ άλλων, φαίνεται  του λόγου μου το ασφαλές. Στην απαντητική επιστολή του προέδρου με αρ.πρωτ.37800/2/12/2015  προς τον Γ.Γ Δήμου Παλλήνης κου Τέντη Γ.  αποδέχεται (όπου και ο ίδιος  κος Δρακόπουλος το δηλώνει γραπτώς) ότι ο  πρόεδρος του Δ.Σ κος Λιακόπουλος του επισήμανε ότι η υπογραφή των πρακτικών ΔΕΝ είναι υποχρεωτική(!). Κατά πως φαίνεται υιοθετεί αυτή την λάθος συμβουλή ο  Πρόεδρος της Δ.Ε Ανθούσας κατά βούλησή του! Αυτή την επιστολή την έχω στα χέρια μου, όπως την καταγγελία του αντιπροέδρου κου Μανάκου,  την απαντητική επιστολή του Γ.Γ. κου Τέντη όπως επίσης και την απαντητική επιστολή της αποκεντρωμένης διοίκησης Ανατ. Αττικής.
Υπενθυμίζω το αυτονόητο αλλά και νόμιμο, πως τα πρακτικά των συμβουλίων πρέπει να υπογράφονται από τα παρόντα μέλη του συμβουλίου και με μέριμνα του προέδρου της δημοτικής ενότητας απόσπασμα αυτών να διαβιβάζεται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη συνεδρίαση, στον δήμαρχο, το οποίο περιλαμβάνει κάθε απόφαση του συμβουλίου χωριστά, μαζί με το αντίγραφο του αποδεικτικού δημοσίευσης. Οι σύμβουλοι των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων έχουν τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των δημοτικών συμβούλων. Η παραβίαση των σχετικών διατάξεων επιφέρει τις αντίστοιχες συνέπειες(άρθ.90. Ν 3852/2010).
Όπως σας προανέφερα το μεμπτό είναι, πως δεν καλεί τους συμβούλους για έλεγχο των πρακτικών και υπογραφή αυτών και συγκεκριμένα αναφέρομαι στα τελευταία συμβούλια, την 12η συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΔΕ Ανθούσας που πραγματοποιήθηκε την            23-11-2016 και την 14η συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΔΕ Ανθούσας που πραγματοποιήθηκε την 12-12-2016 που προέδρευε ο πρόεδρος κ. Δρακοπούλος. Έπειτα από έλεγχο που έκανα στο χαρτί πρακτικών για να υπογράψω, διαπίστωσα έκπληκτη για άλλη μια φόρα ότι τα πρακτικά δεν διατυπώθηκαν  όπως ακριβώς συζητήθηκαν στα συμβούλια και έπειτα από την προφορική ένστασή μου, με ενημέρωσε ο πρόεδρος ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί τα είχε  στείλει ανυπόγραφα στην δημοτική αρχή!
Πώς να υπογράψουμε κύριοι, όταν δεν αντιστοιχούν τα πρακτικά με τις συνεδριάσεις και ποιος είναι ο θεσμικός ρόλος μας όταν μας παρακάμπτει ο πρόεδρος και τα στέλνει ανυπόγραφα στο δήμο?
Στη 13η συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΔΕ Ανθούσας που πραγματοποιήθηκε την            05-12-2016, με θέματα:
 Λήψη απόφασης για την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Παλλήνης έτους 2017 για η Δ.Ε. Ανθούσας.
Και ενημέρωση για τις τοπικές συγκοινωνίες και τα δρομολόγια των τοπικών συγκοινωνιών από τον Αντιδήμαρχο κ. Σταματίου. Τυχόν αντιδράσεις και προτάσεις θα συζητηθούν και θα απαντηθούν στο συμβούλιο.
Στο συμβούλιο λόγω απουσίας του Προέδρου θα προεδρεύσει ο Αντιπρόεδρος κ. Μανάκος Αναστάσιος.
 Στο συγκεκριμένο συμβούλιο, παραβρέθηκαν εκτός του αντιδημάρχου κ.Μαντζώρου και ο αντιδήμαρχος κ. Σταματίου ως υπεύθυνος και για το συγκοινωνιακό, προκειμένου να μας κάνει ενημέρωση για τις συγκοινωνίες του Δήμου Παλλήνης, φορείς από την Ανθούσα και πλήθος συμπολιτών από  την  ΔΕ Ανθούσας. Μάλιστα τέθηκαν και θέματα εκτός ημερήσιας προς συζήτηση. Επίσης τους εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου για τον νέο σχεδιασμό του συγκοινωνιακού χάρτη και τα προβλήματα που προέκυψαν και πρότεινα αλλαγές.
Η ένστασή μου και εδώ είναι, ότι ενώ βρισκόμασταν σχεδόν τρεις (3) ώρες (13η συνεδρίαση 05-12-2016)και συζητούσαμε είτε τα εκτός ημερησίας είτε την ενημέρωση του αντιδημάρχου κου Σταματίου, δεν τηρήθηκαν πρακτικά από τον  αντιπρόεδρο κ Μανάκο και δεν κατέθεσε τίποτα στην υπάλληλο του δημοτικού καταστήματος Ανθούσας προκειμένου να καθαρογραφτούν και να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία δηλαδή υπογραφές των παρόντων συμβούλων και αποστολή προς την δημοτική αρχή! Το μόνο που κατέθεσε, ως πρακτικό, ήταν ότι μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο , του είπε ότι δεν χρειάζεται καινούργια απόφαση για το Τεχν. Πρόγραμμα και έτσι αποφασίστηκε να μην συζητηθεί το θέμα! Το γράφει άλλωστε και μόνος του στα πρακτικά της 13ης συνεδρίασης στις 5-12-2016 τα οποία τα υπογράφει μόνος του(!!!) και τα στέλνει πάλι μόνος του!!
 Τα εκτός ημερησίας θέματα που έθεσα (μεταξύ άλλων και του συγκοινωνιακού) και συζητήθηκαν, αλλά και οι προτάσεις που έκανα προς το σώμα για να γίνουν αλλαγές στο συγκοινωνιακό και προς τον Αντιδήμαρχο συγκοινωνιακού κο Σταματίου, ο οποίος παραβρέθηκε στο τοπικό συμβούλιο άλλα και οι προτάσεις φορέων της Ανθούσας που κατατεθήκαν για το συγκοινωνιακό δεν έχουν καταγραφθεί στα πρακτικά που τήρησε ο κος Μανάκος της 13ης συνεδρίασης στις 5-12-2016.
Αυτή η πράξη του, δείχνει ανευθυνότητα, αμάθεια, ανεπάρκεια και αναμφισβήτητα σοβαρότατο παράπτωμα! Εν κατακλείδι, με την μη τήρηση των πρακτικών άρα και την μη κατάθεση αυτών ,  αναιρεί το συμβούλιο, αναιρεί την ύπαρξη  και ενημέρωση των αντιδημάρχων, αναιρεί τις ερωτήσεις των φορέων και των συνδημοτών μας, αναιρεί και τις τοποθετήσεις όποιων συμβούλων έφεραν θέματα εκτός ημερησίας που στο εν λόγω συμβούλιο συζητήθηκαν!

Ο Δήμαρχος λοιπόν, ενημερώνει τον αντιπρόεδρο κο Μανάκο( δηλωμένο στα πρακτικά) ‘ότι δεν χρειάζεται καινούρια απόφαση για το τεχνικό πρόγραμμα και να μην συζητηθεί το εν λόγω θέμα. Γιατί τότε ο πρόεδρος της Ανθούσας καλεί σε νέο συμβούλιο τους τοπικούς συμβούλους δηλαδή 14η συνεδρίαση στις 12-12-2016 με θέμα τεχνικό πρόγραμμα για τη Δ.Ε Ανθούσας έτους 2017??

Κατά πως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή πράττει κατά βούληση και όχι σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία, δεν υφίσταται εσωτερική παραταξιακή συνεννόηση αλλά και ουδέποτε έχουμε πάρει γραπτές απαντήσεις στα θέματα που συζητούνται στα συμβούλια και στις εισηγήσεις που στέλνουμε στην δημοτική αρχή! Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ανεπίτρεπτη κατάσταση και το αναφέρω ( όπως έχω κάνει και άλλες ανάλογες επισημάνσεις κατά το παρελθόν) προς εξέταση και απονομή ευθυνών προς κάθε υπευθύνου.

ΔΗΜΟΣIΕΥΣΗ ΣΧΟΛIΟΥ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια