Header Ads

add here

add here add here

Τα κούλουμα ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται ως ΓΙΟΡΤΗ - ΘΕΣΜΟΣ, στον Δήμο μας!!

Η τοπική σύμβουλος Δ/Ε Ανθούσας
 κ Ευαγγελια Τσομακη 

 «Ο Δήμος Παλλήνης, ακολουθώντας τον παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, σας προσκαλεί σ’ ένα γεύμα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με το βλέμμα και τη σκέψη στραμμένο στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες.  Σας περιμένουμε και φέτος, να γιορτάσουμε μαζί και να περάσουμε όμορφες στιγμές γεμάτες διασκέδαση  

Καθαρά Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016, ώρα 12:00»
Αυτά λοιπόν τα δηλώνατε πέρσι κύριε Δήμαρχε!

Τα κούλουμα ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται ως ΓΙΟΡΤΗ - ΘΕΣΜΟΣ!

 Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας.
Το ξεκίνημα της Σαρακοστής γιορτάζεται με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η  παραδοσιακή λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και οι ελιές.
Μια χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποιούμε για την Καθαρά Δευτέρα είναι τα Κούλουμα, τα οποία σηματοδοτούν το τέλος της αποκριάς και αναφέρονται στο  παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.
Πήρε την ονομασία της από τους Χριστιανούς, γιατί με την έναρξη της νηστείας «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ? Καταργείτε και αυτό τον θεσμό?



Κύριε Δήμαρχε, καλώς κάνετε και έτσι πρέπει, να στηρίζονται οι οικονομικά αδύναμοι  συμπολίτες μας και να δυναμώνει υλικά το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας αλλά με άλλους πόρους και όχι καταργώντας την γιορτή-θεσμό που αφορά όλους τους συμπολίτες μας.
  Θεωρώ ότι μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας που πρέπει να μας διακατέχει όλους αλλά και έχοντας την ηθική υποχρέωση, είναι να μεταδίδουμε τα ήθη και έθιμα του Ελληνικού πολιτισμού από γενιά σε γενιά και όχι να τους καταργούμε και να αφανίζονται!
 Τηρώντας  τις παραδόσεις μας το αποδεικνύουμε εμπράκτως, ακολουθώντας τον παραδοσιακό εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας μια γιορτή - θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας.

Ο συμβολισμός του πετάγματος του χαρταετού στην ελληνική χριστιανική παράδοση ,για την ακρίβεια συμβολίζει το πέταγμα της ανθρώπινης ψυχής προς το Θεό.

Με άλλα λόγια θέλει να πει ότι ο προορισμός του πνεύματος του ανθρώπου είναι στον ουρανό δίπλα στον δημιουργό του.

Το γεγονός ότι το έθιμο γίνεται κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα της Σαρακοστής όπου οι χριστιανοί ξεκινούν την σωματική και πνευματική τους κάθαρση μέσω της μεγάλης νηστείας του Πάσχα.
Ευχή όλων μας είναι, να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά και μέσα από παρόμοιες εκδηλώσεις  χαρίζοντας  στιγμές  ανάπαυλας μέσα σε μια δυσχερή για όλους μας  καθημερινότητα.
Και εσείς το καταργείτε!!!


Σας εύχομαι καλά κούλουμα!!!




ΔΗΜΟΣIΕΥΣΗ ΣΧΟΛIΟΥ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο NEWS ΠΑΛΛΗΝΗΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...


Δεν υπάρχουν σχόλια